Virtual Reality
Training

Voor veel werkzaamheden worden trainingen gegeven om de werknemer of uitvoerende kracht te instrueren over het gebruik van een apparaat of de besturing van een toestel. Of zij krijgen bijvoorbeeld een rondleiding van de werkomgeving waarbij uitleg wordt gegeven over allerlei (gevaarlijke) stoffen waarmee gewerkt wordt. 

 

Dit soort trainingen, en er zijn er uiteraard nog veel meer te bedenken, zijn erg belangrijk voor de veiligheid op de werkvloer en de continuïteit van het te verrichten werk. Virtual Reality kan worden ingezet om deze trainingen digitaal op te pakken, er kunnen gevaarlijke situaties gesimuleerd worden, zonder het daadwerkelijke gevaar. Het scheelt de werkgever tijd aan voorbereiding van apparatuur, voorbereiding van de werkomgeving en het in veiligheidspakken hijsen van alle nieuwe collega’s, wanneer deze trainingen en omgevingen digitaal verzorgd worden in VR. 

 

Zo hebben we bijvoorbeeld voor Holmatro een VR beleving gemaakt waarin we gebruikers kennis konden laten maken met hydraulische knipscharen, zonder dat er daadwerkelijk ledematen afgeknipt konden worden tijdens de kennismaking. Of hebben we voor Perfetti Van Melle een VR training opgezet die aankomende werknemers rondleidde door de fabriek en ook instructie gaf bij de apparatuur. De werknemers hoefden hierdoor niet te reizen voor de training, maar konden deze volgen op hun eigen locatie.

 

Omdat een ervaring in VR zo bijzonder en prikkelend is voor de zintuigen, maakt het een grote indruk op de gebruikers, wat er voor zorgt dat de compliance tijdens de training erg hoog is. Ook zullen gebruikers naderhand veel opslaan van de trainingen, omdat onze hersenen ontzettend goed reageren op informatie die wordt aangeboden via deze immersieve, interactieve en 3-dimensionale manier. 

 

Perfetti van Melle VR Training

Ook voor Perfetti van Melle (Snoep fabrikant van o.a. Mentos, Chup-a-chups, klene en veel meer) mochten we onwijs toffe VR & AR training content maken.
Hoe we dat deden, vind je hier!

Check de Perfetti van Melle case hier!

Klaar om je medewerkers te trainen in Virtual Reality?