Virtual Reality
Productdemonstraties

Om voorwerpen te demonstreren, zoals een meubelstuk of een fiets, is gebruik van Augmented Reality een goede manier. Je ziet het 3D model in een extra digitale laag over de werkelijkheid heen, via bijvoorbeeld je telefoon.

 

Soms wil je alleen net nog even wat, tja, méér. 

 

Wanneer je je product niet alleen wil demonstreren, maar de gebruiker het product echt wilt laten ervaren en gebruiken, kun je een stap verder gaan met VR. 

 

We kunnen fysieke objecten compleet digitaliseren, zo kunnen we een controller in VR veranderen in specifiek gereedschap, of juist het gereedschap veranderen in een controller, zodat het gereedschap geschikt is voor virtual reality.

 

Bij het eerste voorbeeld heeft de gebruiker de controllers vast, en ziet deze in de VR omgeving als het specifiek beoogde voorwerp. Voor onze Holmatro case gebruikte we de tweede techniek. We zorgden ervoor dat de nieuwe hydraulische cordless knipscharen die zij maken geschikt werden om in VR te gebruiken. De gebruiker had dus de daadwerkelijke (uitgeschakelde) scharen vast, zag deze ook in de VR omgeving en kon hem daar ook gebruiken om digitale dingen door te knippen. De perfecte usecase om mensen te laten werken met de fysieke scharen, bekend te maken met het gewicht, de handvaten en de grootte van de schaar, maar dan zonder het gevaar. 

 

Zo wordt het opeens wél verantwoord om deze krachtige hydraulische scharen mee te nemen naar een beurs, en mensen de gave ervaring van het ermee doorknippen van metalen hekken of autodeuren te laten beleven. 

De XPENG VR Experience

Voor Xpeng, een fabrikant van elektrische (en vliegende) auto’s mochten we een waanzinnige VR Productdemonstratie bouwen die je meenam naar de skyline van Shanghai

Check de Xpeng case hier!

Wil je jouw merk laten shinen in Virtual Reality?