Remote
Collaboration

Meetings in een digitaal kantoor 

(Of in jullie zelf ontworpen villa op de top van een berg)

 

Corona heeft ons laten inzien dat sommige meetings prima vanuit huis kunnen. Het verminderen van reizen voor het werk scheelt veel tijd en geld en is ook nog beter voor het milieu, vooral wanneer mensen vanover de hele wereld met elkaar willen vergaderen. 

 

Maar met die Zoom meetings zijn we eigenlijk ook wel klaar, toch? 

VR kan de uitkomst bieden om toch vanuit huis op een leuke manier met elkaar te kunnen vergaderen. Wat dit interessant maakt is dat je je eigen ruimte kunt ontwerpen en het zo gek kunt maken als je zelf wilt. Iedereen kan zijn eigen gepersonaliseerde avatar krijgen, dit zorgt voor een leuke persoonlijke touch. Omdat je je werknemers herkent en kunt zien bewegen is het makkelijk om contact te maken en jezelf duidelijk uit te drukken. De omgevingen zijn erg laagdrempelig en gebruiksvriendelijk en zorgen gegarandeerd voor veel gelach tijdens de eerste kennismakingssessie. Zo kun je bijvoorbeeld een tekening maken in VR die jouw collega’s ook kunnen zien. Wij zijn zelf altijd erg benieuwd naar bedrijven hun TTP (Google TTP Urban Dictionary). 

Terug naar de serieuzere voordelen. Een VR meeting zorgt voor een grotere alertheid en engagement vanuit alle deelnemers, doordat mensen echt effectief in de ruimte aanwezig zijn en de afleiding van thuis dus weg is. Daarnaast is het ook gewoon echt heel erg leuk en prikkelend om met elkaar in VR te meeten, dit zorgt ook voor veel enthousiasme tijdens de meetings.

Als laatste twee voordelen: je hoeft niet steeds je achtergrond op te ruimen voor die Zoom meeting, en de planten in je digitale workspace hoef je geen water te geven want die gaan toch niet dood. 

Cancel die vliegtickets maar alvast. 

Lotus Holland - Mozilla Hubs Platform

Voor Lotus Holland mochten wij een internationaal platform bouwen voor de zeefdrukkunst.

Check de Sport Print Lab case hier!

Wil je meer weten over remote collaboration?