Projection
Mapping

Projection mapping is het projecteren van videomateriaal op een 3D oppervlak. Met software zorgen we er voor dat het beeldmateriaal naadloos aansluit op het object waar op wordt geprojecteerd, alsof het een digitaal jasje aantrekt. Daarna kun je het er uit laten zien zoals je wilt. 

Deze technologie was perfect voor een beursstand die we voor Bruynzeel maakte. Hun wens was om allerlei nieuwe keukendeuren en handgrepen tentoon te stellen, en ook verschillende combinaties daarvan. Het is alleen niet handig om 20 beursstands met allemaal andere keukens neer te zetten. Hier kwam projection mapping om de hoek kijken. Bruynzeel leverde een simpele blanco keuken, een mooi canvas om op te projecteren. Via projection mapping en een Ipad met designs konden beursbezoekers zelf kiezen welke deuren en handgrepen zij wilde zien en deze verschenen netjes op de blanco keuken, alsof de uitgekozen keuken voor hun neus stond. Bezoekers konden mixen en matchen, alle opties bekijken, en hoefde niet de halve beurs over om al die opties te zien. 

Projection mapping geeft je de kans om op een kleiner oppervlak, of minder objecten, toch een grote variatie aan producten te kunnen laten zien. De digitale en interactieve component van de Ipad en de keuze die mensen hebben zorgde voor een grotere interesse in deze stand.

Interactive Wall | Royal Airforce Museum

Voor het Royal AirForce Museum in Londen mochten we een waanzinnige wall bouwen over het Dowding System, het systeem dat de britten heeft gered tijdens de “Battle of Britain”

Check de RAF case hier!

Wil jij verwonderen met projection mapping?