Interactieve
Wanden

Enkele van onze tofste projecten zijn de  interactieve wanden die we hebben gebouwd onder andere voor de Rabobank en het Royal Airforce Museum in Londen.

Het concept van onze interactieve wanden is het overbrengen van informatie via een mooi vormgegeven wand, op een manier waarbij door interactie van de gebruiker steeds meer informatie vrijkomt door audio en bewegend beeld. De wand en het design nodigen uit tot aanraken en de gebruiker wordt gestimuleerd alles op de wand te ontdekken, door de beweging, filmpjes en geluid die vrijkomen bij die aanrakingen van de triggers op de wand. Dit resulteert in een gaaf object, waar mensen extreem door geboeid zijn, omdat ze nooit eerder zo iets hebben gezien.

De wanden die we eerder hebben gemaakt waren gemaakt van hout, wat een mooie en rustige uitstraling heeft. Ook waren ze beschilderd met speciale geleidende verf, wat interactie door aanraking van de schilderingen mogelijk maakt. Door die verf te verbinden met de pc, kunnen elektrische signalen van het lichaam omgezet worden in input voor de pc, waarna de cascade van video of geluid op gang komt. Dit werkt via hetzelfde principe als het touchscreen van je smartphone. 

Dit zorgt voor een strakke en moderne wand, die er niet alleen mooi uitziet, maar die ook het canvas is voor allerlei beeld en videomateriaal wat een verhaal vertelt. De interactieve wand voor de Rabobank is bijvoorbeeld ingezet voor het rekruteren van nieuwe developers voor de DevOps afdeling. Bezoekers van conferenties kregen allerlei informatie over de inhoud van de baan, het team en de werkwijze van de Rabobank, door allerlei schilderingen op de wand aan te raken. Na aanraking volgde er bijvoorbeeld een filmpje, animatie of antwoord op een vraag die op de wand geschreven was. 

Deze interactieve wanden zijn échte eyecatchers die écht impact maken. Door de verwondering die ze teweegbrengen zijn bezoekers veel meer geneigd om hierbij stil te blijven staan, alles uit te proberen en zo dus alle informatie in zich op te nemen.

Interactive Wall | Royal Airforce Museum

Voor het Royal AirForce Museum in Londen mochten we een waanzinnige wall bouwen over het Dowding System, het systeem dat de britten heeft gered tijdens de “Battle of Britain”

Check de RAF case hier!

Wil jij verwonderen met Interactieve Wanden?