In depth: De XPENG case

Een Virtual Reality experience van de vliegende Voyager X2 van het Chinese autobedrijf XPENG. 

————————————————————————————————————————————–

XPENG is één van de Chinese automerken die naar europa komen. Ze zijn alleen niet zomaar een automerk, ze ontwikkelen vliegende auto’s. The future is near, people.

 

Ze hebben hun eerste flagshipstore geopend in Nederland, in The Mall of the Netherlands. Om deze opening te vieren en kracht bij te zetten, waren zij op zoek naar een campagne of activiteit om mensen hun vliegende auto te laten ontdekken, de XPENG Voyager X2.

 

In de showroom stonden alle modellen van de auto’s die XPENG heeft ontwikkeld, en ook het prototype van de vliegende auto. Middels VR creëerde we een experience waarin mensen de auto ook konden ervaren. In Virtual Reality hadden bezoekers de mogelijkheid een proefvlucht te maken met de Voyager X2. Door de headset leek het alsof je zelf in de auto zat, terwijl die uit de hangar reed en opsteeg. Als je uit het raam keek zag je jezelf vliegen over de skyline van Shanghai. 

 

Omdat het niet mogelijk is iedere bezoeker een rondje te laten vliegen, was de inzet van VR erg nuttig om mensen toch een zo’n realistisch mogelijk beeld van het voertuig en de ervaring te geven. In Virtual Reality wordt je even afgesloten van het hier en nu, door de fotorealistische 8K renders van daadwerkelijk geschoten 360 content uit Shanghai waan je je echt even op een andere plek. 

 

Dat maakt VR zo krachtig en ook zo geschikt voor toepassingen zoals deze. Je biedt de bezoeker een gave ervaring die niet alleen jouw product of merk promoot, maar de gebruiker ook een kick geeft. Een VR ervaring blijft gewoon altijd bijzonder, omdat het zo immersief is maakt het echt een indruk en zorgt het er voor dat de gebruiker dit nog lang zal herinneren.

 

Het doel van dit project?

XPENG wilde naast het aanbieden van de ervaring van het vliegen ook zorgen voor excitement en brand awareness. Ook bezoekers de innovatie en vooruitgang van de vliegende auto laten associëren met het merk.

De winkel wordt goed bezocht en de reacties zijn erg positief. Bezoekers zijn onder de indruk van de ervaring en worden zo geënthousiasmeerd over het bedrijf XPENG en de voertuigen.

 

Waar dat succes hem in zat?

Door gebruik te maken van een VR ervaring van hun eigen model voertuig werden deze doelen bereikt. De bezoekers waanden zich in de vliegende auto en werden zo uiterst bewust gemaakt van de innovatie en mogelijkheden. Door dit op een indrukwekkende en fascinerende manier aan te bieden zorgde dit voor enthousiasme en nieuwsgierigheid. Dit vergroot de tractie en retentie van een zodanige campagne.