In depth: De VANMOOF case

Een campagne met webAR, Spark AR en Interactive AR via Jigspace om de nieuwste modellen van VanMoof’s e-bikes te presenteren in 3D, bij jou thuis. De effectiviteit van deze campagne was, en is, zeer groot.

————————————————————————————————————————————–

VanMoof, ook wel de Tesla onder de fietsen. Een prachtbedrijf opgericht door twee Nederlandse broers met een missie: de perfecte stadsfiets ontwikkelen.

 

Hoewel ze een aantal brandstores hebben, verkoopt VanMoof 80% van hun fietsen online. Dat vraagt dan ook om goede online marketing. Augmented Reality product visualisaties werken het beste voor slow-moving consumer goods. Oftewel; objecten waar men graag even over na wil denken voordat men op de aankoop overgaat. VanMoof’s fietsen zijn een perfect voorbeeld van deze slow-moving consumer goods.

 

Daar zagen we potentie. We benaderden VanMoof met de vraag of ze wisten hoe simpel Augmented Reality anno 2021 kon werken. We flanste snel een prototype in elkaar en wisten de mensen bij VanMoof te overtuigen van ons plan. 

 

Dat bleek een goed idee. Inmiddels zijn we 5 projecten verder.

 

Destijds mochten we beginnen met de S2, met werkelijk ongelofelijke resultaten als gevolg. We maakte een 3D model van de fiets, die mensen via de website met AR technologie op schaal in hun eigen huis konden plaatsen. Dit gaf potentiële kopers de mogelijkheid de fiets van alle kanten goed te bekijken. Een hele waardevolle toevoeging voor internetshoppers omdat je zo een veel betere look and feel van een product krijgt, dan met enkel een foto op de website. Ook zetten we deze campagne in op de socials, zoals Facebook.

 

Binnen advertising is een van de elementen waaraan succes van een campagne wordt gemeten ROAS (Return On Ad Spent), een key-indicator die aangeeft hoeveel procent of waarde er wordt vergaard op basis van de advertentie door geassisteerde aankopen.

 

Dit was in het geval van VanMoof meer dan 800%.

 

Sindsdien zijn we ‘hofleverancier’ voor realtime 3D bij VanMoof en mogen we bij iedere launch van nieuwe producten voorzien in een AR component omdat ons werk zich met een factor 8 terugbetaalt.

 

Inmiddels zijn we aangeland bij de S5 en A5, waar we 3 verschillende AR ervaringen voor mochten leveren.

  • Een standaard webAR model voor de VanMoof website, zoals ook beschreven voor de S2. Een statische, high-end ervaring waarbij je de fiets in je eigen omgeving kan plaatsen.
  • Een Spark AR model voor Instagram en Facebook, met licht interactieve componenten.
  • Een interactief AR model waarbij je verschillende unieke selling points van de fiets interactief kan doorlopen. Hiervoor hebben wij een partnership met Jigspace, waarvan wij de eerste Agency Partner zijn.

 

Met dit laatste punt zijn wij persoonlijk erg blij, omdat dit momenteel super uniek is. Normaal kan webAR namelijk niet interactief zijn, zonder een speciale app te downloaden. Onze samenwerking met Jigspace, en de techniek die zij ontwikkeld hebben, stelt ons in staat tal van toffe dingen te doen die op andere platformen niet mogelijk zijn.

 

Het doel van dit project?

Bijdragen aan de launch van de S5 en A5 om bekendheid en tractie te halen bij de doelgroep, om uiteindelijk de verkoop van fietsen te vergroten. De cijfers van de laatste campagne zijn nog niet bekend, maar een ROAS van 800% en het feit dat we sindsdien iedere fiets uitbrengen in AR zegt wel genoeg.

 

Waar dat succes hem in zat?

Het gebruik van de gekozen technieken van webAR, Spark AR voor socials en Interactive AR via Jigspace zijn allemaal onwijs effectieve manieren om een product als de fietsen van VanMoof te presenteren aan potentiële kopers. De impact van een 3D model in de eigen huis ten opzichte van een normale advertentie is immens. Mensen zijn zo veel meer geneigd tot aankoop als ze het idee hebben iets écht gezien te hebben. Daarnaast speelt de moderne en vernieuwende manier van adverteren ook een rol in de indruk die zo’n campagne maakt. AR modellen zijn gewoon vet. Punt.