In depth: De Topcon case

Een digitale omgeving waar Topcon exhibitions, meetings en lezingen kan geven in een stimulerende ruimte. Toegankelijkheid van informatie en interactie vergroten in deze veranderende tijden, waarin niet iedereen meer overal voor in de auto of het vliegtuig stapt.

 

————————————————————————————————————————————–

 

Topcon is een Japans bedrijf dat zich onder andere specialiseert in het ontwerpen en ontwikkelen van apparatuur voor de optometrische industrie. In tijden van een veranderende wereld door corona, waren zij op zoek naar een manier om mee te gaan met veranderende eisen en wensen van hun klanten. 

 

Hoofddoel was het faciliteren van digitale beurzen om mensen de mogelijkheid te geven de beurs ervaring toch semi-normaal te houden. Daarnaast wilde zij mogelijkheden voor het hosten van online meetings en lezingen. Hierbij wilde ze graag een omgeving creëren die past bij de stijl van Topcon en die mensen de mogelijkheid biedt elkaar at any time op te zoeken.

 

Niet iedereen komt meer overvliegen voor iedere beurs of meeting. Daarnaast is het interessant om dit soort beurs achtige events continu toegankelijk te houden voor iedereen, om zo te voorzien in continue informatie. Voor meetings kan je ook Zoom of Teams gebruiken, maar daar is iedereen ook wel klaar mee. 

 

Mozilla Hubs was de aangewezen software om de wensen van Topcon mee te kunnen realiseren. Het is in feite een VR chatroom gedesigned voor alle soorten headsets en browsers. Omdat Mozilla Hubs open source is, maakt dit het makkelijk om ruimtes te creëren die perfect aansluiten bij de stijl en wensen van de klant en het merk. 

 

Bij het ontwerpen van ruimtes kan je je fantasie de vrije loop laten, the sky is the limit. Je bent niet beperkt door vierkante meters of de omgeving. Zo zetten wij de ruimtes neer tegenover een Japanse skyline, of in een Japanse tuin, voor een leuke touch. Je creëert ruimtes die het voor de gebruiker duidelijk maken wat het doel is, zo ziet een vergaderkamer er heel anders uit dan een product display ruimte. Een goed ontworpen en vormgegeven ruimte is intuïtief in gebruik en nodigt uit tot interactie. 

 

In de exhibition ruimte kan de gebruiker rondlopen en de verschillende apparaten bekijken en vergelijken. Wanneer men op een apparaat klikt, komt verdere informatie en specificaties vrij in een schermpje. Daarnaast ontwierpen we een meeting room, auditorium en social plaza om te voorzien in alle digitale wensen. 

 

In iedere ruimte van Mozilla Hubs kun je je eigen avatar vormgeven en er voor kiezen je microfoon te gebruiken. Bezoekers zien elkaar rondlopen en kunnen met elkaar praten via chat of microfoon. Er is de mogelijkheid te spreken voor een groep en daarbij presentaties te uploaden om je verhaal kracht bij te zetten. 

 

Wat was het doel van dit project?

Voorzien in de digitale wensen van Topcon, om exhibitions, meetings en lezingen te kunnen geven in een stimulerende online omgeving. 

Custom online omgevingen zoals die in Mozilla hubs kunnen uitkomst bieden om vanuit huis toch op een leuke manier met elkaar te kunnen vergaderen of corresponderen. Meetings in deze omgevingen zorgen voor alertheid en engagement, wat de invloed van de aangeboden informatie vergroot. 

 

Waar het succes hem in zat?

De mooi vormgegeven ruimtes zijn makkelijk in gebruik, nodigen uit tot interactie en zorgen voor een hoge betrokkenheid van de gebruikers. Omdat je avatar fysiek in de ruimte aanwezig is en je de microfoon kan gebruiken is het makkelijk om contact te maken en jezelf duidelijk uit te drukken.