In depth: De Rabowall case

Een grote interactieve wand met als doel het aantrekken van jong IT talent voor de DevOps afdeling van de Rabobank. De installatie combineert een moderne houten wand met illustraties, animaties en audio d.m.v. projection mapping met beamers en wordt aangestuurd door aanraking van geleidende inkt. De inkt vormt een circuit naar de pc en jouw lichaam zorgt voor de stroom, net als bij touchscreens.

————————————————————————————————————————————–

De Rabobank zocht een unieke manier om jonge IT’ers aan te trekken en te informeren over hun vacatures als DevOps. Een poster of filmpje werd het niet, het moest iets gróóts zijn. En dat hebben we ze gegeven, letterlijk en figuurlijk. 

 

Een project met video en animaties, goede audio, een fysieke component en informatie over de job. Maar ook; humor passend bij de doelgroep, verrassende effecten, intrigerende techniek en technologie, een moderne eyecatcher en bovenal interactiviteit. Allemaal terug te vinden in een van onze mooiste projecten: The Rabo Wall. 

 

We zorgde voor complete ‘ontzorging’ op het gebied van het creatieve concept en het doorontwikkelen van de ideeën. Het concept hebben we opgesteld aan de hand van interviews, zo werd de wall dóór developers, vóór developers. We brachten in kaart wat de wensen waren en wat er precies overgebracht moest worden op de bezoekers. We dachten mee over wat voor content er op de wall moest komen wat voor stijl past bij de Rabobank. 

 

De magie van The Wall zit hem in de geleidende inkt. Een gitzwart goedje dat elektrische stroom kan geleiden. Door de schilderingen aan te raken met je hand, gaat een elektrisch signaal door de verf naar een draadje, naar de pc. Dit werkt via hetzelfde principe als het touchscreen van je smartphone. Door projectoren boven de wand te hangen, konden de illustraties op de wand via projection mapping geanimeerd en interactief gemaakt worden. Na aanraken van de illustraties werd animatie en audio getriggerd om af te spelen; zo kwam de wand tot leven.

 

Door het visuele ontwerp te bedrukken op een houten wand, werd het een aesthetically pleasing en modern object, die zeker de aandacht trok, maar niet op een tacky manier. Voeg hier mooie ontwerpen, animatie, beeldmateriaal en leuke geluidseffecten aan toe en je hebt een super fascinerend object die zorgt voor nieuwsgierigheid en verwondering. 

 

Reken maar dat dit de aandacht trekt op een event of conferentie, en iedereen even met zijn eigen handjes de magie wil aansturen en ervaren. Door de verwondering die de wand teweegbrengen zijn bezoekers veel meer geneigd om hierbij stil te blijven staan, alles uit te proberen en zo dus haast onbewust alle informatie in zich op te nemen. 

 

Het doel van dit project? 

Het rekruteren van nieuwe developers voor de Rabobank DevOps afdeling. 

Check. Zeker gelukt. 

Er was meer interactie dan ooit op de events waar The Wall is ingezet. Bezoekers werden nieuwsgierig en enthousiast van de wand, waardoor ook haast iedereen even een kijkje kwam nemen. 

 

Waar dat succes hem in zit?

Dit project brengt verschillende technologieën samen, die een indrukwekkend eindproduct opleveren. Het grote en imponerende van een wand van 4 bij 2,4 meter, het esthetische en rustgevende van het natuurlijke hout, de prikkelende illustraties, animaties en audio die via projection mapping ideaal geprojecteerd konden worden op de wand. En natuurlijk de geleidende inkt, ster van de show, die van iets ogenschijnlijk simpels één grote technische installatie maakt. 

 

Verwondering is een van de meest krachtige effecten die een project of campagne kan hebben. Het spreekt de nieuwsgierigheid van het kind in ons aan, omdat we iets zien of ervaren wat we nooit eerder hebben gezien, en ook niet direct snappen. Ons brein wil het wél snappen, en daarom worden we naar het object toe gezogen, om uit te proberen en te ontdekken.