In depth: De Perfetti van Melle case

Een Virtual Reality werknemer training omtrent risicoherkenning en -beoordeling op de werkvloer van productieprocessen, bij multinational Perfetti van Melle. De VR training zorgt voor significante kostenbesparing en meetbaar beter opgeleide werknemers.

————————————————————————————————————————————–

Perfetti van Melle (PvM), het moederbedrijf van vele van ‘s werelds meest bekende snoep en kauwgom merken zoals; Mentos, Fruittella, Klene, Chupa-chups, Smint en nog véél meer. 

 

Wereldwijs hebben zij meer dan 30 productielocaties. Een van de belangrijkste elementen om op al die locaties een veilig en duurzaam productieproces te garanderen zijn medewerkers die een expert-level niveau hebben in risicoherkenning en -beoordeling. 

 

Hun PvM blue training deed precies dat, maar vereiste hun opleidingsteam de wereld rond te reizen, naar al die verschillende productielocaties. Iets wat natuurlijk veel tijd en geld kost, en beperkingen oplevert. Laten we het ook maar niet hebben over het milieu en het fenomeen ‘vliegschaamte’ 😉

 

Samen met Sping stelden we een alternatief voor; high-end interactieve VR-trainingen.

 

Dat leidde voor ons dan weer tot een halve wereldreis, om deze content op locatie te schieten in hun productielocatie in Shanghai. Met de Jaunt, een van ‘s werelds beste 360 camera’s en een gespecialiseerde camera crew klaarde we de klus.

 

Samen met het opleidingsteam schoten we de content in slechts enkele dagen, maar dat was nog maar het begin, de taak aan de back-end kant was enorm.

 

We hebben de gehele training naadloos geïntegreerd met hun Totara trainingsplatform, waardoor de progressie van iedere medewerker accuraat gevolgd kon worden. 

 

Het doel van dit project?

Het ontwikkelen van een minstens net zo effectieve training als de PvM blue training, die werknemers goed opleidt en traint in risicobeoordeling, vanuit het comfort van hun eigen huis. Daarnaast het verminderen van kosten en uitstoot die werden veroorzaakt door het rondreizen van het opleidingsteam. 

 

Dit is uitermate goed gelukt, de ROI (Return On Investment) was direct duidelijk. Perfetti van Melle bespaart een enorm bedrag per jaar op reis- en trainingskosten. Daarnaast ontvangen ze ook een significante korting op hun verzekeringskosten omdat hun werknemers veel beter getraind en getoetst zijn op het vlak van risico herkenning dan eerst. 

 

Met hun bijzonder goed getrainde werknemers was hun productievloer nog nooit zo veilig als nu. 

 

Waar dat succes hem in zat?

Het feit dat VR trainingen zo effectief zijn en de werknemers meetbaar beter waren opgeleid na het volgen van deze trainingen, komt omdat een VR ervaring zo bijzonder en prikkelend is voor de zintuigen. Het maakt een grote indruk, wat zorgt voor een hoge compliance tijdens de training. Ook zullen de werknemers naderhand veel opslaan van de training, omdat onze hersenen nou eenmaal heel goed reageren op informatie die op een immersieve, interactieve en 3-dimensionale manier wordt aangeboden. Meer tractie, hogere retentie.

 

Ook hebben we dit project vanaf het begin schaalbaar opgebouwd, wat persistentie in de toekomst bevordert. Onze modulaire aanpak staat naast makkelijke updates en revisies, een onwijs groot aantal Virtual Reality devices toe om de content te draaien.

 

Goede training is onwijs belangrijk voor je medewerkers, je wilt immers dat ze optimale kennis hebben en met het bedrijf meegroeien. 

Virtual Reality trainingen doen precies dat, met meetbare resultaten.