Genomineerd voor een DIA Award

Wat tof! We zijn genomineerd voor een Dutch Interactive Award in de categorie Digitale Transformatie. Trots, met name omdat het een validatie is van hetgeen dat wij al langer geloven; XR gaat grote impact hebben op de werkvloer.

Evolueren met XR

Technologische ontwikkelingen gaan ontzettend hard, zo hard dat het soms lastig is om stil te staan om te kijken welke innovaties echt impact kunnen gaan maken op de manier waarop we werken. Het is makkelijk om te zweren bij de manier waarop we het altijd hebben gedaan, maar dit creeërt kansen voor de competitie om voor te lopen en beter te presteren en onderscheiden door middel van nieuwe innovaties.
Augmented en Virtual Reality zijn inmiddels op veel vlakken volwassen platformen waarbij de vruchten rijp zijn om te plukken.

Deze technieken worden op de werkvloer inmiddels ingezet om medewerkers te trainen, ondersteunen, effectiever te laten opereren én is daarnaast zeer geschikt voor onboarding.
Perfetti van Melle zet hierin wat ons betreft in de industrie een voorbeeldfunctie, waarbij ze niet rap aan de slag gaan met gimmicks, maar goed afgewogen keuzes maken die het verschil maken.

Industrie 4.0

Al deze ontwikkelingen maken voor een nieuw landschap dat men Industry 4.0 noemt waarbij d.m.v. data en slimme systemen wordt gewerkt aan de “smart factory”. Zo verlagen we down-time, werken we effectiever, opereren we veiliger en blijven trainingen en cursussen vele malen langer bij.

Virtual Reality Risk Assessment.

Maar wat hebben we nou precies gemaakt? In samenwerking met Sping hebben we een uniek Virtual Reality Trainingsplatform gerealiseerd voor Risk Assessment, naadloos geïntegreerd in hun Totara e-learning platform en geschoten op locatie in een van hun fabrieken in Shanghai met state-of-the-art Jaunt camera’s.  Daarmee dragen we bij aan de oplossingen die verantwoorde groei facilliteren; het effectief on-boarden en trainen van nieuwe werknemers, in 32 fabrieken, in tientallen landen, over de hele wereld. Fabrbieken zijn complexe en dynamische omgevingen waarin het belangrijk is dat medewerkers op de hoogte zijn van alle belangrijke protocollen en risico factoren.

Waarom verdient dit een DIA?

De Virtual Reality applicatie is een bijzonder nuttig platform om medewerkers in  een relatief korte tijd effectief en meetbaar te trainen.

  • opgeschaald naar 32 fabrieken wereldwijd
  • directe ROI; significante daling in trainingskosten en een meetbaar veiligere werkomgeving
  • ondersteunt het innovatieve karakter van de organisatie
  • Retentie van trainingen in VR is vele malen hoger dan klassikale sessies of papieren trainingen
  • Flexibiliteit; je kunt de training overal mee naar toe nemen
  • Progessie is individueel meetbaar en inzichtelijk

Het vervolg

Samen met de klant hebben we binnenkort een sessie om een jury van professionals verder te overtuigen over onze case. De winnaars van de Dutch Interactive Awards worden op donderdag 27 juni bekendgemaakt tijdens een feestelijke DIA awardshow in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Spannend!

Meer weten?

Check onze case op Emerce