Spookslot Metaverse

We mogen eindelijk het grote nieuws met jullie delen!
We hebben voor de Efteling, in samenwerking met PelserHartman het spookslot mogen vereeuwigen in de metaverse.
Samen hebben we een ongekende 3D-ervaring gecreëerd die dit iconische gebouw tot leven brengt.

Het Spookslot was al sinds 1978 een geliefd onderdeel van Efteling, maar de tand des tijds vereiste dat het plaatsmaakte voor een nieuw spookachtig themagebied. Het attractiepark creëert vanuit haar creatief gedachtegoed sprookjes en attracties die van generatie op generatie beleefd kunnen worden, daarom sprak de Efteling de wens uit het iconische gebouw digitaal te willen vereeuwigen om het ook voor toekomstige generaties toegankelijk te maken.

 

We zijn ontzettend vereerd dat we de kans kregen dit icoon te helpen behouden, ondanks de uitdagingen die het met zich meebracht. Een van de grootste uitdagingen was de enorme complexiteit van de scangegevens van Pelser Hartman. Hoewel de pointcloud-scans elk detail van het Spookslot vastlegden, maakte de hoeveelheid gegevens het een uitdaging om het te optimaliseren voor gebruik in een digitale omgeving.

 

Ons 3D-team heeft meer dan 4 miljard polygonen verwerkt tot een unieke combinatie van mesh-optimalisatie gecombineerd met details van het zware point cloud model naar het geoptimaliseerde model. Dit om ervoor te zorgen dat de uiteindelijke ervaring soepel zal lopen en naadloos draait op vrijwel elk apparaat, zonder in te leveren op de details die het spookslot het icoon maakte dat het was.

Om de omgeving nog realistischer te maken hebben we 360°- fotografie gebruikt om de scandata significant mee te verbeteren. De gebruikte scanners legden de kleur niet voldoende vast, maar door extra 360°- fotografie te gebruiken, konden we een meer kleurechte, realistische en immersieve ervaring creëren die de essentie van het slot echt vastlegt. In dit geval hebben we door middel van de pointclouds de 3D structuur van het gebouw digitaal gemaakt en hier de 360° – fotografie data overheen geprojecteerd.

Om ervoor te zorgen dat het eindproduct veilig is en het interieur exclusief voor Efteling-medewerkers toegankelijk is, creëerden we samen met GET een NFT-poort die alleen Efteling-medewerkers toegang geeft tot het interieur van het Spookslot.

Het eindresultaat is een ongelofelijke 3D ervaring die de attractie van het Spookslot op een geheel nieuwe manier weer tot leven brengt.

We voelen ons vereerd dat we met de Efteling en PelserHartman aan dit project mochten werken en we zijn ongelooflijk trots op het innovatieve werk dat we samen hebben kunnen realiseren.

 

Bezoek het Spookslot in de Metaverse vanaf april!